2006 júliusi még szingli blogbejedzésem, átmásolom sok szeretettel:
"És elindultam a lejtőn a nőség felé, elkezdtem főzni, nem részletezem, miféléket, de akik megkóstolták a múlt hetit, komolyan mondom, öröm volt nézni az arcukat. Most kezdem pedzeni, Moki miért élvezi ennyire.
Itt még jönne egy cirádás – káromkodós rész a joghurtgyártók mocskos praktikáiról, ui. hétvégén 3 nagydobozos danone joghurtot víztelenítettem, hogy kb. 3 hölgyadag igazi tzatzikit nyerjek. Bizony.
Álljon itt főzéstudományom mementójaként 1 db recept, amivel a többi hölgy is igazi (jóféle görög éttermekben tálalt) tzatzikivel kápráztathassa igényes vendégeit.
Tzatziki 3 főre
Végy
3 nagy doboz joghurtot
1,5 kiskanálnyi facsart citromlevet
kb. 2 kiskanál kaprot / vagy mentalevelet
1 közepes kígyóuborkát
némi sót
1 gerezd fokhagymát
Először is fogod az összes joghurtot, belekanalazod egy pelenkaszerű anyagba (finom rácsos konyharuha), megkötöd a négy sarkánál fogva és felakasztod, vagy tésztaszűrőre rakod, kinek hogy, így csöpögteted a hűtőben 2-3 órát.
Tévénézés közben pucold meg az uborkát, majd a nagylyukú reszelőn reszeld le az egészet. Sózd be az így kapott cuccot, rakd be a hűtőbe, hadd áljon, addig foglald el magad (2 deci 2003-as Irsai Olivér, röhögj Stahlon, aki épp ismét muffint süt, vagy tekints meg egy részt a Kapa Kasza Fakanál c. méltán nem ismert 6 részes főzősorozatból (Tesco/DVD részleg, 550 Ft.)). Amint kiröhögted magad, vedd elő a besózott uborkát és nyomkodd ki jól, hogy ne csurogjon. Tedd be az előkészített tálba, add hozzá a felaprított kaprot/ mentalevelet, csurgassd rá a citromot, tedd vissza a hűtőbe és húzz el vásárolni valamit magadnak - ezt anyóstól tanultam.
Amint hazaérkeztél, kanalazd rá a joghurtot az uborkára, reszeld meg a fokhagymát – tubusos fokhagymakrémből 1 teáskanál, a szaga ugyanaz, és a kezed estére is kívánatos marad, hogy a vendégek (Urak :) ) halárra csókolhassák.
Keverd össze, hagyd ott még pár órát, hogy összeálljon, és voilá, kész. "