2010. november 6., szombat

Mire jók a tápszereskanalak... amúgy?

Aki tápszerezi a gyerekét (SIC), egy idő után rendelkezni fog rahedli mérőkanállal. Én folyamatosan szórom ki őket és még mindig találok belőle. Most viszont unatkoztam...




HÁÁ

Múlt héten házinyutündérkedtem, kitakarítottam a tűzhelyet. ALAPOSAN. A még B. idejében kedvenc hideg zsíroldómat megvettem, adtam a rezsónak és kb. 10 perc alatt zsírtalanítottam. IS. Aztán megsütöttem vagy hatodszorra a cukkinis receptet. A kinagyított képen a tűzhely tekerője látható a kézírásommal. Igen, a fokozatokat is leoldottam róla a zsíroldóval :))))


Berakott tészta


Halottak napján Mamó féle berakott tésztát sütöttünk az Anyukámmal :)
Együtt gyúrtuk, nyújtottuk, szárítottuk főztük ki a laskatésztát, aztán behajtogattuk a tepsibe, közé vaníliáscukros-tojássárgájás citrtomhéjas fahéjas túrót tettünk, a lapok közé olajat, tetejére bőven tejfölt és olajat.
Úristen, micsoda meló! Délelőtt 9-től folyamatosan dolgoztunk du. 2-ig. Nagymamám mindig ezzel várt minket, ha hozzájuk mentünk, több tepsivel is, most jöttem rá, hogy ezzel ennyi munkája volt, gondolatban csókolgattam a kezeit sokáig.


Ad a kiflijéből


"ivás"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...