2010. május 31., hétfő

Egy ŐŐSRÉGI bejedzés, recept Lulinak

2006 júliusi még szingli blogbejedzésem, átmásolom sok szeretettel:

"És elindultam a lejtőn a nőség felé, elkezdtem főzni, nem részletezem, miféléket, de akik megkóstolták a múlt hetit, komolyan mondom, öröm volt nézni az arcukat. Most kezdem pedzeni, Moki miért élvezi ennyire.


Itt még jönne egy cirádás – káromkodós rész a joghurtgyártók mocskos praktikáiról, ui. hétvégén 3 nagydobozos danone joghurtot víztelenítettem, hogy kb. 3 hölgyadag igazi tzatzikit nyerjek. Bizony.
Álljon itt főzéstudományom mementójaként 1 db recept, amivel a többi hölgy is igazi (jóféle görög éttermekben tálalt) tzatzikivel kápráztathassa igényes vendégeit.
Tzatziki 3 főre

Végy
3 nagy doboz joghurtot
1,5 kiskanálnyi facsart citromlevet
kb. 2 kiskanál kaprot / vagy mentalevelet
1 közepes kígyóuborkát
némi sót
1 gerezd fokhagymát

Először is fogod az összes joghurtot, belekanalazod egy pelenkaszerű anyagba (finom rácsos konyharuha), megkötöd a négy sarkánál fogva és felakasztod, vagy tésztaszűrőre rakod, kinek hogy, így csöpögteted a hűtőben 2-3 órát.

Tévénézés közben pucold meg az uborkát, majd a nagylyukú reszelőn reszeld le az egészet. Sózd be az így kapott cuccot, rakd be a hűtőbe, hadd áljon, addig foglald el magad (2 deci 2003-as Irsai Olivér, röhögj Stahlon, aki épp ismét muffint süt, vagy tekints meg egy részt a Kapa Kasza Fakanál c. méltán nem ismert 6 részes főzősorozatból (Tesco/DVD részleg, 550 Ft.)). Amint kiröhögted magad, vedd elő a besózott uborkát és nyomkodd ki jól, hogy ne csurogjon. Tedd be az előkészített tálba, add hozzá a felaprított kaprot/ mentalevelet, csurgassd rá a citromot, tedd vissza a hűtőbe és húzz el vásárolni valamit magadnak - ezt anyóstól tanultam.

Amint hazaérkeztél, kanalazd rá a joghurtot az uborkára, reszeld meg a fokhagymát – tubusos fokhagymakrémből 1 teáskanál, a szaga ugyanaz, és a kezed estére is kívánatos marad, hogy a vendégek (Urak :) ) halárra csókolhassák.

Keverd össze, hagyd ott még pár órát, hogy összeálljon, és voilá, kész. "

5 megjegyzés:

moki írta...

de dulva, erre a bejegyzésedre még emlékszem is :))))))))

Ancsi írta...

:D:D
pelenkaSZERŰ anyagot azóta beszereztem :)))

Régiszépidők kétezerhat, Istenem... júliusban szinglikaját főztem, novemberben megismerkedtem NagyDével.

Juliann írta...

Háháhá, ez nem semmi.
Épp akartam jelezni, hogy könnyű ám magácskának a pelenkaszerű anyag, én végigmehetek az egész udvaron, hogy szerezzek valamelyik anyucitól: hátha van még nem kellő steril verziója otthon.
Vagy veszek pelenkát, rajtam fog röhögni az egész udvar:)))

De a recept jó, ki is fogom próbálni, majd el is olvashatod, ha itt az ideje:)))

Apropó, nincs egy steril nem kellő ruhapelenkád?:)))

Ancsi írta...

az sterilnek számít, ha összepisilte, kimostam de nem vasaltam ki? :D:D mer akkor van vagy 20 :)

Juliann írta...

jajólesz, küdd:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...