2010. november 24., szerda

Nosztal Gina


Ma ezt főztem. Konyhatündérek ne nézzenek ide :))
Ez anno hóvégi kaja volt nálunk, kb. 10 éve. Koleszkaja is lehetne, de mi konkrétan egy rózsadombi ház kerti teraszán fogyasztottuk. Addigra elvertük a havi lóvét, hehe..

Hozzávalók:
- maradék tészták (ez itt penne és csavart, minden zacskóban hagyok keveset)
- valami hús -(sonka kb)
-1 fej hagyma
-oregánó
-egy üveg lecsó, szigorúan bóóti!

A hagymát megpirítom, hozzá a valamilyen húst, bele a lecsót, rotyogtatom. Közben félig megfőzöm a tésztát, leszűröm, hozzáöntöm a cucchoz. Úgy kéne, hogy tapadásmentes edényben történjen a további rész, mert a dolgokat összekeverem és megpróbálom légmentesen lezárni (ezt anno rizsfőzőben csináltam) és közepes lángon a tésztát eccerűen odapirítjuk.
Anno joghurttal ettem de most nem volt otthon.

Bonápetit. Már akinek még van étvágya ;)

Puszi
Anyád

6 megjegyzés:

Emőke írta...

nemnézekide :P - de amúgy jó ez! :D Nekünk is van hasonló kajánk, párizsival :D Nem is merem azt feltenni a blogba, pedig tesóm gyerekei is imádják, sőőt kérik anyukámtól, hogy olyat csináljon :D

Ancsi írta...

Alig várom már az ebédet :)

Ez a nemhóvégi verzió füstölt-főtt sonkával és parasztsonkával, elég jó lett gyanítom :) ♥

Sztem nyugodtan felteheted, ezek a kaják nagyon jók! NagyDé pl. nem eszi meg a lecsót, de múltkor kimentünk a nagybátyámék telkére és a nagybátyám lecsót csinált - párizsival!
Kétpofára ettük, még a finnyabinnya is. Ebből a kajcsiból pl. egy falatot se hajlandó. Várj, úgy mondom, ebből SE.

Kata írta...

Jó akkor én a hagymát nem evő csávómmal meg se szólalok...

A képhez nem kívánok hozzászólni:D ;-)

Andus írta...

Az eredmény lassan az lesz,hogy Ancsi és Andus főzőblogra vált,Juli meg nekikezd a babablognak :)))))
Ez naggyon jóóóóó!A kép nem,de a kaja igen,és lehet serintem mindennel kombinálni.Na amúgy nagyDét meg is verném,ha nem enne a bográcsos lecsónkból :D

Juliann írta...

Helló!!

Magam részéről üdvözlöm a megállapításodat Andusom, de még várni kell, ámbár a blogot valóban lehet, hogy előbb indítom:)))

Ancsikám! Már 10 éve volt, hogy a Rózsadombon ettél ilyen szépkinézetűt? :))
Belegondolok és téllleg:)

Ez szuper, még segítsetek nekem, ha van kedvetek és időtök. Húgom fősulis koleszos lett, receptkártáykat kap karira, kellenének a koleszos receptek. Ezt beletehetem Ancsi?


A férjemről nem szólok, mert utálni fogtok:))

Györgyi írta...

Mivel én a szénné égett, legrákkeltőbb kajákat szeretem, totálisan bejön a kép is :) Mindegy, csak ropogjon. Ha homokot teszel bele és aszondod "csak lepirítottad a sajtot", nekem az is bejön. Jók ezek, valahogy olyan igazi otthont idéző étkek, amiket rálapátolsz egy csorba szélű tányérra, nem teszel mellé paradicsomtulipánt vagy ananászhattyút, de kézzel szeded fel az utolsó morzsáit :))))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...